BİLDİRİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER
BİLDİRİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER:
POSTER VE SÖZEL BİLDİRİ ÖZETLERİ KABULÜ SON TARİHİ: 1 Eylül 2020.
BİLDİRİLERİN GÖNDERİLECEĞİ ADRES : sahum@deu.edu.tr
- BİLDİRİ HAZIRLAMA KURALLARI:
-Bildiriler iki hakem tarafından değerlendirilecektir. Hakemlerce yapılan (Blind review) değerlendirmeler sonrasında kabul, düzeltmeli kabul veya red şeklinde bildiri sahiplerine bilgi verilecektir.
- -BİLDİRİLER ADLİ TIP BÜLTENİ YAZIM KURALLARINA UYGUN OLMALIDIR. SÖZEL BİLDİRİ SUNUM SÜRESİ 10 DAKİKADIR.
- -BİLİMSEL KURUL KARARINA GÖRE BİLDİRİLER SÖZEL BİLDİRİ VEYA POSTER ŞEKLİNDE (80x100cm) KABUL EDİLECEKTİR.
- -KABUL EDİLEN BİLDİRİLERİN KONGREDE SUNULABİLMESİ İÇİN BİLDİRİ SAHİPLERİNDEN EN AZ BİRİNİN KAYIT İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR.
- -Yayınlanmak üzere gönderilen bildirilerin başka bir yerde yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir
- -Bildirilerin dili Türkçe ve İngilizcedir
- -Bildiri özetleri çalışmanın tamamının anlaşılmasını sağlayacak kapsamda olmalı, giriş ve amaç, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç şeklinde bölümlere ayrılmış olmalı ve 250 kelimeyi geçmemelidir.
- -Bildiri ön sayfası: Yazının başlığı, yazarların isimleri, kurumları, yazışılacak yazarın adı ve soyadı, adresi ve elektronik posta adresi bulunmalıdır.
- -Bildiriyi sunacak kişinin adı altı çizilerek belirtilmelidir.
- -Bildiriler ön sayfa ve yazının içeriğine uygun olarak yazarlar tarafından uygun görülen şekilde bölümlere ayrılmış çalışma, kaynaklar, şekiller, tablolar ve grafikleri içeren sayfalar şeklinde düzenlenmelidir. Ara başlıklar büyük harfle yazılmalıdır.
- -Kaynaklar: Metin içerisindeki kullanım sırasına göre numaralandırılmalı ve metinde parantez içerisinde gösterilmelidir. Dergi isimleri index medicus’a göre kısaltılmalı ve tüm yazarların isimleri yazılmalıdır. Kaynak yazılımı aşağıdaki örneklerde gösterildiği şekilde olmalıdır.
Makale: Robinson E, Wentzel J. Toneline bitemark photography. J Forensic Sci 1992; 37 (1): 195-207.
Kitap: Gordon I, Shapiro HA, Berson SD, editors. Forensic Medicine: A Guide to Principles. 3rd ed. Edinburg: Churchill Livingstone, 1988: 196.
Kitap Bölümü: Robinson G, Gray T. Electron Microscopy 1: Theoretical Aspects and Instrumentation. In: Bancroft JD, Stevens A, eds. Theory and Practice of Histological Technics. 3rd ed. Edinburg: Churchill Livingstone, 1990: 509-523.
-İnsanlar üzerinde yapılacak çalışmalar ve hayvan deneylerinde etik komiteden izin alınmalı ve izin belgesi yazı ile birlikte gönderilmelidir. Bu konudaki tüm sorumluluk yazar/yazarlara aittir. Yazıda sözü edilen kişinin kimliğini belirten isim, adres kullanılmamalıdır. Kişinin kimliğini açık şekilde belli eden fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
-Yazı ile ilgili bilimsel ve hukuki sorumluluk yazarlara aittir.
-Yazarların, makale ve fotoğraflarda etik kurallara dikkat etmesi gerekmektedir.
* Kongreye poster veya sözel bildiriyle katılanlar arasından Değerlendirme Jürisince seçilecek bir bildirinin sorumlusuna bir sonraki kongreye ücretsiz katılım desteği verilecektir.